I söndags hade vi kalas för vår stora pojke som fyllt fem år. Oj, vad tiden går fort är en berömd klyscha, men som verkligen stämmer! Den närmsta släkten var här på kalas, elva vuxna och fyra barn. Buffé med italienska influenser stod på menyn och detta är vad som serverades:
Pastasallad
Fläskfile
minipizzor
smördegssnurror
crostini
tapenad
tsatziki
oliver
grissini
marinerade vitlöksklyftor
bröd
brie m.m.
I pastasalladen hade jag kokt penne som jag blandat med pesto. Sedan hade jag i oliver, soltorkade tomater, fetaost och ruccola.
Fläskfilén brynte jag i rikligt med salt och svartpeppar och lagade sedan klart den i ugnen. Skar i 4 mm skivor och lade upp på fat. Ringlade balsamicco och strödde coctailkapris över.
Smördegssnurrorna hade jag röd pesto i mellan.
Minipizzorna gjorde jag på pizzamix i påse som man blandar med vatten och kavlar ut. Använde ett glas för att få ut små rundlar. Sonen ville bara ha toatsås, ost och skinka på så det fick det bli. Annars finns det ju godare saker att lägga på, till exempel salami, mozarella, lök...
Resten av maten var bara att hälla upp i små skålar! Istället för en sallad köpte jag små tomater i olika färger och lade upp i en skål. Ganska lättlagat och gott!
Shit vad du e duktig!
SvaraRaderaKram Elin S