måndag 2 november 2009

Blomkålspuré

För några år sedan gav jag GI-dieten en chans och upptäckte en hel massa råvaror som jag annars inte brukade använda. En av dem va blomkål och ett tag så serverades det ofta blomkålspuré här hemma. Jag föråt mig helt enkelt på blomkål och därför var det ett tag sedan jag gjorde detta, faktiskt ganska smaskiga "mos". Men så hitade jag ett urklippt recept med kotletter i senapssås och blomkålspuré som jag blev sugen på att testa. Gott!



Kotletter i senapssås med blomkålspuré
4 benfria kotletter
2 msk grovkornig senap
salt och peppar
1 dl lätt creme fraíche
vatten

1 blomkålshuvud
5 dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar

2 påsar färsk spenat

Dela blomkålen i små buketter och koka den mjuk i mjölk och smör. Häll av i en sil och mixa den slät med en stavmixer. Salta och peppra. Stek kotletterna och häll sedan på senap, creme fraíche och vatten. Låt puttra till en sås. Servera kotletterna och blomkålspurén med spenaten som du fräst i en panna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar