tisdag 10 mars 2009

Friska







Nu är vi friska och matlusten har kommit tillbax. Det har dock inte inspirationen till att prova nya recept gjort utan just nu kör vi på i gamla vana hjulspår med klassiker som ugnsbakad falukorv och köttfärsås med spaghetti. Idag var inget unantag utan det blev Kyckling i sötsur sås med ris och vitkålssallad. En klassiker i alla fall här hemma där detta severas rätt som det är. Mycket enkelt att laga och helt ok smakmässigt.




Jag steker ca 1 kg kycklingfilé (när jag har "rensat" så återstår det antagligen bara 800g) i småbitar och häller sedan i en burk med Uncle Bens Chinese sweet and sour. Serverar med ris och grönsaker. Idag gjorde jag en ny variant på vitkålssallad med vitkål, blodapelsin, äpple, pressad citron, rapsolja och flingsalt i. Gott!


Numer när jag köper ris så blir det alltid Basmati boil in bag. Ja, ni har väl sett reklamen och faktum är att det är precis så bra som reklamen vill göra gällande. Inga mer brända kastruller eller ris som överkokas till gröt.

1 kommentar:

  1. Ett annat tips för att undvika brända kastruller och "grötris" är att använda mycket vatten och ta tid istället då får man ett luftigt ris. Vill man ha ett kompakt risk rekommenderas riskokare. Kul att ni är på benen igen!

    SvaraRadera