Mums, har ätit en riktigt god middag ikväll. Äntligen har det kommit färskpotatis i affären, dock från Cypern. Speciellt klimatvänliga var de väl inte med gott smakade de!
Av färskpotatisen gjorde jag en potatissallad och till den serverades det marinerad lax. Fräsch sommarmat som passade bra idag när solen har tittat fram.
Potatissalladen är en favorit här hemma som vi ofta gör under sommarhalvåret. Den passar bland annat bra till grillat kött och lax.
Potatissallad med rödbetor
Färskpotatis till 4 personer
Färskpotatis till 4 personer
en näve roccula
kapris
rödlök
hela inlaga rödbetor
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk fransk senap
2 tsk provencalska örter (finns i frysdiksen)
Koka potatisen. Häll upp i en skål tillsammans med kapris, roccula, rödlök och rödbetor i klyftor. Blanda ingredienserna till vinegretten och häll över. Klart! Kan serveras ljummen eller kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar