Testade ikväll en ny rätt som fick tummen upp av alla familjemedlemmar. En lite lyxigare pastasås som passar bra på en fredag. Kommer absolut att göras igen här hemma. Jag hade ett recept som jag utgick ifrån men det visade sig att måmga ingredienser saknades så det blev min egna variant.
Lyxig pastasås
Stek två paket bacon och låt de rinna av på hushållspapper. Fräs 12 halverade körsbärstomater och en pressad vitlöksklyfta i lite smör (i kastrull). Tillsätt 1 msk balsamvinäger, 1 tsk flytande honung och 0,5 tsk sambal oelek. Häll i en påse färsk babyspenat och fräs en stund. Häll över 5 dl matlagningsgrädde och smula i en buljongtärning (grönsak). Låt puttra ca fem minuter. När pastan är klar så häller man i bacon och en burk skalde räkor i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar