Kvällens meny
Bubbel och tilltugg
Marinerad fläskfilé med potatisgratäng och sallad
Fruktsallad med vit cholkladsås
Espresso/Cappucino
Espresso/Cappucino
Citronmarängtråta med kolasås
Kaffe
Kaffe
Som tilltugg till välkomstbubblet gjorde jag två varianter. En som jag brukar göra, nämligen crostini med tapenade och en som jag inte testat förut, smördegssnurror.
Crostini är väldigt enkelt att göra och smakar gott (om man gillar oliver vill säga). Jag köper färdiga naturela crostini och breder på färdig tapenade. Den här gången hade jag också phildelphia mixad med färsk basilika på bröden inna jag lade på tapenaden.
Crostini är väldigt enkelt att göra och smakar gott (om man gillar oliver vill säga). Jag köper färdiga naturela crostini och breder på färdig tapenade. Den här gången hade jag också phildelphia mixad med färsk basilika på bröden inna jag lade på tapenaden.
Smördegssnurror
1 rulle färdigkavlad smördeg
tomatpuré
1 rulle färdigkavlad smördeg
tomatpuré
finhackad lök
rökt skinka
oregano
riven ost
Rula ut smördegen och bred på ett tunnt lager tomatpuré. Strössla över skinka, lök, oragano och ost. Rulla ihop som en rulltårta. Hit kan man förbereda någa timmar innan. Lägg i kyl och ta ut rullen precis innan gästerna kommer. Skär rullen i tunna skivor och lägg på bakplåt. Grädda i ugn, 225 grader i ca tio minuter.
Receptet på fläskfilén finns redan på bloggen, under rubriken "på Evelinas begäran" och ptatisgratängen var färdigköpt. Fruktsalladen bestod av färsk ananas, vindruvor, melon, jordgubbar och banan. Chokladsåsen innehöll milda vaniljvisp och smält vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar