söndag 21 juni 2009

Fransk laxlåda





I torsdags dammade jag av en gammal favorit som vi inte ätit på länge. Gott att variera laxen och den här rätten är både god och lättlagad. Tror att ursprungsreceptet kommer från Arla.
Fransk laxlåda
4 laxfiléer
1-2 purjolökar
2 äpple
2,5 dl valfri gräddsort
2 tsk fransk senap
potatis eller ris

Skär laxen i ca 2*2 cm stora bitar. Lägg i en smord ugnsform. Strimla purjon och skala och tärna äpplet, strö över laxen. Vispa ihop grädden och senapen och häll över fisken. Gräddas i ugn, 225 grader i ca 15 min. Servera med kokt färskpotatis eller ris.

2 kommentarer:

  1. Ser mums ut och jag tänkte testa den idag! Hoppas allt är bra med dig... Kanske en liten på väg?

    SvaraRadera
  2. Ja, den är god! Den lille/lilla verkar inte ha så bråttom ut, tyvärr...Hoppas du har en bra sommar!

    SvaraRadera