tisdag 17 mars 2009

Födelsedagsmiddag

Idag fyller sambon år och då vill man självklart äta lite extra gott.

Förrätt: Löjromstoast
Huvudrätt: Färska räkor, aioli och baugette
Efterrätt: Fruktsallad med vit chokladsås


Löjromstaost är en favorit här hemma och äts med andakt. Det är väldigt enkelt att göra och smakar så gudomligt. Avokado, rödlök och creme fráiche är ett måste till.


Färska räkor smakar alltid gott men idag va de extra goda. Stora, fina och lättskalade. Tur det, eftersom varannan räka skalas till sonen. Han är nämligen en räkälskande fyraåring :) Ett kilo satte vi i oss tillsammans. Köper alltid ailoi i fiskbilen, den smakar godast.

Gjorde en god fruktsallad innehållande färsk ananas, sharon, vindruvor och banan. Till det en god vit chokladsås. Det blev rätt mycket fruktsallad och sås, så det blir kanske lite framför Tvn senare.

Vit chokladsås
1 paket milda eller kelda vaniljvisp
100 g vit choklad

Vispa vaniljsåsen och smält under tiden chokladen i ett vattenbad. Rör i den smälta chokladen i vaniljvispen. Klart!


2 kommentarer:

  1. Shit, vad du är duktig Maria. Igår när jag gick i affären skulle jag defenitivt ha tagit en titt här först. Hade total laga-mat-torka. Hoppas ni mår bra! Kramar Elin S

    SvaraRadera
  2. Åh mums mums! Ge mig ge mig. Själv är jag ensam här hemma om att älska räkor, de andra äter med halvhjärtad förtjusning. Så det är sällan jag "får" äta det. Ha en bra dag!

    SvaraRadera