torsdag 9 april 2009

Canneloni




Hade en påse kycklingfilé i frysen som jag ville göra nåt av ikväll. Trots risken för glas så vågade jag mig på att anrätta den. Visst är det otäckt att nån lägger glas i maten men risken känns ganska liten... Surfade runt lite för att hitta inspiration och valet föll på Canneloni, alltså fyllda pastarulllar. Gjorde en gojja på det som fanns hemma och det blev faktiskt supergott! Kommer defenitivt göras igen här hemma.

Canneloni med kyckling
4 kycklingfiléer
1 gul paprika
1 purjolök
1 påse Fajitakryddor
2 askar färska lasangeplattor
400 g philadelphia light
1 burk tomatsås till pasta (jag hade Icas med smak av basilika)
4 dl matlagningsgrädde
1 påse riven ost
Strimla och stek kycklingen. Skär paprikan i små små bitar och fräs med kycklingen i slutet. Tillsätt kryddorna och lite vatten. Låt puttra en liten stund. Rör sedan i philadelphian och strimlad purjolök. Klipp isär lasangeplattorna och fördela lite kycklingröra på varje platta. Rullla ihop och lägg skarven nedåt i en ugnsfast form. Blanda tomatsåsen med grädden och häll över rullarna. Toppa med riven ost. Gratineras i ugnen, 200 grader i 20 minuter. Servera med en god sallad. Mums!
Det blev många rullar, ca 20 stycken. Perfekt att frysa in till lunchlådor. Jag blev mätt på två rullar plus sallad. Sonen åt en och sambon fyra. Räkna med tre per person, det var vad jag la ner i lunchlådorna.






1 kommentar:

  1. Mmm...det här lät gott och enkelt. Tusen tack för senast. Lika trevligt som alltid. Jag e här för att göra dina minipizzor som va så goda. Hoppas ni mår bra. Kram kram turtlesjea

    SvaraRadera