Svärmor brukar göra en jättegod Matjestårta, men eftersom vi ska fira midsommar på annat håll så tänkte jag testa att göra den själv. Vet inte vad hon använder för recept men jag googlade lite och tog det bästa från flera olika. Eftersom vi ska ha den i morgon så kan jag ju ännu inte ge något utlåtande om hur den smakar men smeten varkade lovande :)
Marias Matjestårta
200 g kavring
75 g smör
200 g matjessill
3 dl gräddfil
2,5 dl kesella
1 rödlök
1 knippe gräslök
4 gelantinblad
Kör kavringen i en matberedare till smulor. Smält smöret och häll i kavringen. Mixa lite till. Tryck ut i en springform med plastfolie i. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Finhacka löken och matjessillen. Blana med gräddfilen och kesellan. Krama ur gelantinbladen och smält på svag värme i en kastrull. Häll i sillgeggan. Bred ut allt över kavringen och ställ i kylen, minst fem timmar men gärna över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar