Det blev visst soppa den här torsdagen också, kanske en god vana att fortsätt med! Idag Hedvigsoppa med vitkål, lök och nötfärs. Originalreceptet kommer faktiskt från skolbespisningen i Skara kommun, mamma frågade efter det för länge sedan. Gott, lättlagat och billigt!
Jag har inga exakta mått på hur mycket det ska va av de olika ingredienserna, receptet är från början till hundra personer. Soppan jag gjorde ikväll räcker säkert till mellan sex och åtta portioner.
Gör så här:
Strimla ett litet vitkålshuvud, två stora gula lökar och tärna tre potatisar. Lägg allt i en stor gryta och häll på vatten så att det täcker plus lite till. Häll i grönsaksfond/buljong, 3 msk tomatpuré och 3 msk chilisås.(ketchuptyp). Låt småkoka tills kålen, löken och potatisen är mjuk, ca 20-30 minuter. Stek ca 500 gram nötfärs, krydda. Häll i färsen i soppan när den kokat klart. Smaka av med salt och peppar. Det är gott med soya i också men det hade jag ingen hemma idag.
Sonen gillade inte kålen och löken men spadet och färsen. I morgon (jo det blir soppa till lunch) ska jag försöka lura honom och mixa hans portion med mixerstaven.
Hmm ja men vad är det man brukar säga? Hungriga vargar jagar bäst! Jag är precis som du, arbetar bäst under press.
SvaraRaderaJag måste bara fråga. Vart kommer ditt underbara intresse av mat ifrån? Jag blir så hungrig varje gång jag tittar in på din blogg!
Jag gick Hotell och restaurang i gymnasiet men känner ändå att jag springer runt i ett ekorrhjul angående den vardagliga matlagningen.