Vi börjar med dagens middag som hette "Thailändsk kycklinggryta" men som snarare blev "Kycklinggryta med dålig smak". Jag hittade nämligen inte sambal oeleken som jag trodde fanns i kylskpået. Receptet till grytan tog jag från burken med kokosmjölk.
I måndags testade jag ett nytt recept som heter "Penne nicoise". Det var gott och snabblagat. Sonen är dock inte så förtjust i tonfisk så han fick fiskbiffar istället.
4 potatisar
250 g penne
2 burkar tonfisk
20 oliver
2 tsk kapris
1 msk olivolja
250 g haricots verts
salt och svatpeppar
olivolja att ringla över
Skär potatisen i små bitar och koka den i samma gryta som pastan. När det återstår ca 2 minuter av koktiden så låt bönorna koka med. Värm hastigt tonfiksen, oliverna och kaprisen i lite olivolja. Lägg upp pastablandningen på ett stort fat och häll tonfisken över. Ringla lite olivolja över och strö på lite flingsalt och peppar.
Vi ringlade citronolivolja över och det var supergott. Dagen efter år vi det som lunchlåda och då blev det som en pastasallad och behövdes inte värmas. Gott i sin enkelhet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar