Fick nyss ett sms av min klassis Evelina och hon ville ha receptet på den marinerade fläskfilén. Sanningen är att jag va för lat för att skriva in det förra gången men jag blir självklart smickrad när någon tycker det jag lagar ser gott ut. Så här kommer det, varsågod Evelina.
12 bufféportioner
3 hela fläskfiléer
Marinad
0,5 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl röd balsamvinäger
0,5 dl vatten
2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
1 dl finhackad persilja
1 dl kapris
Kryddblandning
2 msk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk rosmarin
1 tsk salvia
0,5 tsk vitlökspulver
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa filéerna. Rör ihop kryddblandningen och klappa in i köttet. Bryn filéerna i smör eller olja, lägg över i långpanna och stek i ugnen ca 20 minuter, tills genomstekt. Låt köttet svalna, skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg över i en skål och häll på marinaden. Låt stå några timmar i kyl eller över natten. Marinaden blir en god sås.
Det är många moment men väl värt besväret. Och det är inte så jobbigt som det låter. Jag brukar göra det dagen innan och då hinner köttet gotta till sig ordentligt i marinaden.
Tack så jättemycket, det blir till att laga mat imorrn!!! Kramar :)
SvaraRadera