lördag 7 februari 2009

Uppdateringar, retromat och mellomys

Första deltävlingen i melodifestivalen har nyss slutat och sonen har precis somnat. Tänkte passa på att uppdatera bloggen lite om vad vi ätit i helgen så här långt.
Fredag kväll: Marinerad fläskfilé & hemmagjorda pommes
Lördag lunch: Rester av fläskfilén, pastaskruvar, bacon, oliver, tomater, gurka
Lördag kväll: Långtradare
Detta är en riktig retrorätt som vi åt hemma på åttiotalet, har hittat receptet i mammas receptpärm. Man gör en gegga på 3-4 mosade avokado, 2 kokta ägg, 1 dl lätt creme fraíche, 2 msk lättmajonäs, 2 msk gräslök, 150g rökt skinka. Geggan lägger man sedan i en barkis som man skurit i skivor (fast inte ända ner). Värms i ugn, 200 grader i ca 30 min. Serveras med sallad.
Mellomys: Popcorn och dipp

Vi brukar göra micropopcorn med idag var vi sugna på att poppa i kastrull. Det blir faktiskt mycket godare! Föresten, glömde säga att jag tyckte rätt låtar gick vidare till globen. Alcazar va bäst!

2 kommentarer:

  1. Rätten med barkis åt vi hemma hos oss också! En riktig klassiker! I vår gegga var det nog bara ägg, skinka, majonäs och purjolök. Detta ska jag testa igen (din gegga lät godare) Kul att följa din blogg! KRAM!

    SvaraRadera
  2. Micropopcorn i all ära, snabbt och enkelt.. men instämmer med att kastrullpopcorn är bra mycket godare!

    SvaraRadera