Första deltävlingen i melodifestivalen har nyss slutat och sonen har precis somnat. Tänkte passa på att uppdatera bloggen lite om vad vi ätit i helgen så här långt.
Fredag kväll: Marinerad fläskfilé & hemmagjorda pommes

Lördag lunch: Rester av fläskfilén, pastaskruvar, bacon, oliver, tomater, gurka
Lördag kväll: Långtradare
Detta är en riktig retrorätt som vi åt hemma på åttiotalet, har hittat receptet i mammas receptpärm. Man gör en gegga på 3-4 mosade avokado, 2 kokta ägg, 1 dl lätt creme fraíche, 2 msk lättmajonäs, 2 msk gräslök, 150g rökt skinka. Geggan lägger man sedan i en barkis som man skurit i skivor (fast inte ända ner). Värms i ugn, 200 grader i ca 30 min. Serveras med sallad.

Mellomys: Popcorn och dipp

Vi brukar göra micropopcorn med idag var vi sugna på att poppa i kastrull. Det blir faktiskt mycket godare! Föresten, glömde säga att jag tyckte rätt låtar gick vidare till globen. Alcazar va bäst!
Rätten med barkis åt vi hemma hos oss också! En riktig klassiker! I vår gegga var det nog bara ägg, skinka, majonäs och purjolök. Detta ska jag testa igen (din gegga lät godare) Kul att följa din blogg! KRAM!
SvaraRaderaMicropopcorn i all ära, snabbt och enkelt.. men instämmer med att kastrullpopcorn är bra mycket godare!
SvaraRadera