söndag 7 juni 2009

Onsdag och Torsdag



Helgen har bestått av tre kalas, därför har jag inte hunnit uppdatera bloggen. Lite i efterhand kommer här två recept som är värda att tipsas om. Tycker det är svårt att laga fisk, förutom lax som vi äter rätt ofta. I onsdags testade jag ett recept med torsk som var helt okej. Nästa gång så skippar jag vitlöken och tar istället mer färska krydddor/örter. Jag antar att vilken vit fisk som helst funkar, jag valde torskrygg som man köper fryst. De är bra mycket godare än fiskblock, än dock något dyrare.

Torsk med Citronsås
4 torskfileér
1st 300ml Kelda Citronsås
3 Vtlöksklyftor tunnt skivade
1 Citron
Färsk basilika en rejäl handfull blad
Salt & Peppar
Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela den skivade vitlöken och basilikabladen över fisken. Pressa saften från citronen över. Häll på Kelda citronsåsen över allt i formen. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller till såsen börjar få lite färg. Servera med kokt potatis.




Eftersom vi skulle bort hela helgen så åt vi lite mysmat i torsdags. Receptet har jag fått av mamma som hittat det i ett ganska nytt nummer av Allt om Mat. Hon bjöd några gäster på det och dagen efter var vi där och åt rester. Det var underbart gott så jag var tvungen att själv testa.

Inbakad potatissallad (ca 6 port)
600-800 g kokt kall färskpotatis
1,5 dl lätt creme fraíche
1 tsk fransk senap
kapris (en näve)
1 liten hackad rödlök
färska örter (jag hade basilika och persilja)
4 plattor fryst smördeg
Blanda alla ingredienser till potatissalladen. Tina smördegen i rumstemperatur i ca 20 min. Kavla ut plattorna till dubbel storlek. Lägg två utkavlade plattor på en bakplåtsklädd plåt. Fördela potatissalladen på plattorna och lägg sedan de andra två plattorna över. Nyp ihop kanterna till två paket. Pensla med ett uppvispat ägg. Värm i ugnen, 200 grader i ca 15-20 min. Skär i skivor och servera med grillat kött, fisk eller kallskuret. Mums!




2 kommentarer: