Gryta med plock
marinad:
5 dl äppeljuice
1 dl mörk soja
3 msk äppelcidervinäger
3 tsk curry
1 tsk ingefära
svartpeppar
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 kg färsk skinka (skinksnitzel)
3 msk vatten
3 msk maizena ljus redning
1 dl creme fraíche
3 msk vatten
3 msk maizena ljus redning
1 dl creme fraíche
Förslag på tillbehör:
jordnötter
bananer
rostad kokos
mango chutney
syltlök
gurka
paprika
fetaost
jordnötter
bananer
rostad kokos
mango chutney
syltlök
gurka
paprika
fetaost
Hacka löken och pressa vitlöken. Lägg i den i marinaden som du blandat ihop. Skär köttet i strimlor och lägg också i det i marinaden. Ställ in i kylen över natten. Smidigast är att blanda marinaden direkt i en gryta så det bara är att sätta den på spisen dagen därpå.
Koka upp grytan och låt småkoka i ca 20 minuter. Innan servering så häll i maizena utblandat i vatten och 1 dl creme fraíche. Låt det bli vamt. Servera med ris och valfria tillbehör.
Det blir rätt mycket mat så det blev två rejäla lunchlådor att lägga i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar