Mums, har precis ätit en god middag bestående av stekt spättafilé med kokt potatis, sås och citron. Sitter nu framför tvn, tittar på Bolibompa och bloggar. Sambon har inte kommit hem än men jag är övertygad om att han kommer bli glad när han ser vad som står i kylskåpet och väntar.
Det här är egentligen en ganska enkel maträtt att laga men det tar lite tid eftersom det är många olika moment. Jag doppade fisken i ägg och sen i en blandning av mjöl, ströbröd och salt. Stekte dem i lite smör, endast några minuter på varje sida. Serverade med kokt potatis och kokt broccoli, samt citronklyftor. Hade ju planerat att göra en kall sås till så jag googlade på remouladsås. Insåg dock att den innehöll väldigt mycket majonäs så jag gjorde en egen variant. Blandade en liten burk lätt creme fraíche med 0,5 dl hackad smörgåsgurka och 0,5 dl hackad syltlök. Blev hur smarrigt som helst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar